Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cézár-saláta

MME MME
14 3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A kenyérkockákhoz:
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy szelet - 1 centis kockákra vágott - kenyér
  • csipet só
  • Az öntethez:
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 teáskanál szardellapaszta
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 dl olívaolaj (extraszűz)
  • 5 dkg (frissen reszelt) parmezán
  • bors
  • 2 közepes fej jégsaláta

Elkészítés

  1. A krutonhoz a fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük az olajjal és sóval, majd összeforgatjuk a kenyérkockákkal. Előmelegített sütőben (esetleg serpenyőben)aranysárgárapirítjuk az egészet, majd félretesszük hűlni.
  2. A Worcestershire-szószt, citromlevet, zúzott fokhagymát, szardellapasztát, kapribogyót, mustárt egy tálban összekeverjük, sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A lágyra főzött tojást (max. 1 perc!) simára keverjük a mártással, és lassan, állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat, vigyázva, nehogy kiváljon.
  3. A megmosott salátát apróra tépjük, salátástálba tesszük és ráöntjük az öntet felét. Összekeverjük, hozzáadjuk a pirított kenyérkockákat, a parmezánt és az öntet másik felét, majd még egyszer összekeverjük. Azonnal tálaljuk. 

    5 BEVÁLT TRÜKK: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES CÉZÁR SALÁTÁT! >>> 

    CÉZÁRTÓL WELLINGTONIG: ÚJABB 5 ÉTEL, AMINEK NEM TUDOD AZ EREDETÉT >>> 

Megjegyzés

Ez az első recept az összes eddig talált közül, ami olyan ízű Caesar-salátát ad, amilyeneket Amerikában ettem. Így én ezt tekintem autentikusnak. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss