Elkészítés: Egy nagyobb lábasban merülő botmixerrel a tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverem, hozzáadom a túrót, tovább keverem, míg teljesen sima lesz, majd mehet bele a liszt, a sütőpor és a szódabikarbóna. A szokásosnál hígabb lesz a tészta, de nem kell megijedni, ezért lesz nagyon könnyű és krémes. Egy magas tepsit kivajazok és lisztezek, beleöntöm a tésztát. Az almát negyedekbe vágom, majd az egyik oldalára fordítva 2-3 mm vastagra szelem, és a tepsi aljával merőlegesen sűrűn beleállítom a tésztába, kb. félig ki fog lógni. Alaposan megszórom fahéjjal, mazsolával és barna cukorral. Alacsony hőfokon aranybarnára sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre