Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7 étel, amitől jobban alszol!

Éjszaka órákig forgolódsz, mire sikerül elaludnod? Akkor a pihentető szundizás érdekében érdemes belevenned az étrendedbe ezeket a nyugtató finomságokat!

1. Édesburgonya

A hagyományos burgonya helyett inkább készítsd édesburgonyából a köretet a vacsihoz! Magas kálium-, magnézium- és kalciumtartalmának köszönhetően ugyanis segít ellazulni. A menün ráadásul nem is kell sokat gondolkoznod, hiszen válogatásunkban ínycsiklandó édesburgonyás recepteket találsz!

2. Pisztácia

A pisztácia sok-sok fehérjét, B6-vitamint és magnéziumot tartalmaz, melyek mindegyike hozzájárul a jobb alváshoz. Elég, ha egy maréknyit megeszel belőle este, és a hatását nem sokkal később érezni is fogod!

3. Mogyoróvaj

A mogyoróvajban is rengeteg a fehérje, így ez a nasi is segít abban, hogy nyugodtabban aludj éjszaka. Kenj egy evőkanálnyit egy Graham-kekszre, és már kész is az álomhozó vacsora!

4. Mandula

A mandula triptofánt és magnéziumot tartalmaz, melyek természetes úton csökkentik az izom- és idegműködést, így egy maréknyi is elég belőle, hogy tökéletesen ellazulj!

5. Cseresznye

Ha növeled a melatonin-beviteled, akár több órányi ágyban forgolódást is megspórolhatsz. Ennek pedig az egyik legismertebb természetes forrása a cseresznye, valamint a zab és a diófélék. Ha rendszeresen fogyasztod ezek valamelyikét, az segíthet az alvási ciklusod szabályozásában!

6. Keserű csokoládé

Az étcsoki szerotonin-tartalma miatt ellazítja a testedet és az elmédet is, így pár kocka lefekvés előtt igazi álomporként hathat rád!

7. Banán

A sok magnéziumnak és káliumnak hála a banán ellazítja az izmaidat és az idegeidet, a B6-vitamin pedig még inkább segít abban, hogy minél jobban kipihend magad. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss