Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nani bemutatkozik

Szép napot minden kedves Olvasónak! Vénségemre ezt is megértem! Blogot írok. Grafomán pasinak tartottam magam mindig, na de ennyire? Azt hiszem, először is illendő bemutatkozni.

Tisztességes nevem Fülöp Sándor, leginkább az Alex és a Nani becenevekre hallgatok. Itt, a Mindmegette honlapon Nanasnani nick néven garázdálkodom. Már jó pár éve regisztráltam magam a lapon, de igazán aktív idén húsvét óta vagyok. Nordkapp barátommal (időnkét egy-egy cikkel, szösszenettel ő is beszáll majd ide, hiszen a felkérést ketten kaptuk, közös részvételre) azóta küldjük felváltva a hol jobb, hol kevésbé népszerűbb recepteket. A fogadtatás általában, véleményem szerint pozitív, remélem, Ti is így érzitek.

Szóval magamról: 56 éves múltam, Budapesten, Újpesten élek, itt is születtem. Jelenlegi párommal, Erzsóval immár 24 éve élünk együtt.
Előző házasságunkból mindkettőnknek két-két, immár felnőtt, önálló gyermekünk van. Nekem két lányom (Kata 32 és Fanni 29 évesek), Erzsónak egy lánya (Kriszti 35) és egy fia (Tamás 33). Mindannyian külön, önállóan élnek. Négy unokával is büszkélkedhetünk, Gergő szeptembertől iskolás lesz, Máté októberben tölti a negyedik, Marci novemberben szintén a negyedik életévét. Dórika pedig augusztusban lesz egy éves. Gergő és Máté testvérek.

Azért, hogy ne csak kettesben töltsük napjainkat, van még két kis kedvencünk, akik nálunk családtagnak számítanak. Zsebibaba egy nyolc éves bichon havanese kiskutyus, és Cicó a közel egy éves fekete kandúr, akit pici cicaként találtunk és befogadtunk. Ők ketten jó barátságban élnek, jókat játszanak.

Párommal mindketten bitoroljuk a konyhát. Van, amit közösen végzünk, ez leginkább a menü összeállítása és a bevásárlás. A főzésen osztozkodunk, mindkettőnknek megvan a maga repertoárja, recepttára. Persze gyakran egymás keze alá dolgozunk az előkészítésben. A mosogatás, rendrakás is közös. Én, amikor főzök és egy edény kiürült, feleslegessé vált, azonnal mosogatom el, így mire kész az ebéd vagy bármilyen étel, a konyhában is rend honol.

Az édességek sütése fényévnyi távolságra áll tőlem, ezen a téren a palacsinta a csúcsteljesítmény nálam. A sütés Erzsó reszortja.

Kedvenceim a szaftos, paprikás étkek, de különféle sülteket is szívesen készítek. Tésztaimádó vagyok, őket is rendszeresen készítem. Imádom a szabad tűzön készülő remekeket, így a bográcsolás, grillezés az én privilégiumom.

Rendszeres piacra járó vagyok, megvan az ismerős zöldséges, máshol veszem a tojást, a sertéshúst, megint más hentesnél a marhát, borjút, belsőséget, de természetesen halas, dinnyés, tejtermékes és pék, cukrász is van a sorban. Ezek hosszú évek kipróbált kapcsolatai. Ha valamit megrendelek, az időben megvan, ha nem friss vagy megfelelő minőségű az áru, szólnak: gyere inkább holnap. Azt hiszem, ez így jól is van. Ha a fejemnek jár az állandó fodrász, akkor a hasam is megérdemli az állandó szolgáltatókat.

Szeretem a sportot, valamikor aktívan űztem is (jégkorong, sízés, kézi- és vízilabda, úszás, tenisz), ma már többnyire csak nézem, bár napi rendszerességgel kerékpározom, még télen is, ha lehet. Nagyon szeretek utazni, bejártam szinte egész Európát. Kempingezni szoktunk, kezdtük a kis kutyaól sátorral, majd jöttek a nagyobbak, azután egy sátras utánfutónk volt, a kilencvenes évek eleje óta pedig lakókocsizunk. Sajnos az utóbbi pár évben nem jutottunk el külföldre, mi is érezzük a válságot.

Hobbim a receptek gyűjtése, kipróbálása és kitalálása. Ezen kívül kissrác korom óta gyűjtöm az autó modelleket, gyűjteményem már meghaladja az ezer darabot.

Azt hiszem bemutatkozásnak ennyi elegendő, talán sok is. Amennyiben írásaim tetszést aratnak, rendszeresen találkozunk egymással, még ha csak a neten keresztül is.

További szép napot és sikeres tüsténkedést a konyhában, Üdv

 

Ezek is érdekelhetnek