Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Nagyon finom somlói galuska

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Nagyon finom somlói galuska

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 487
  • Elküldve: 198

Hozzávalók 6 személyre:

  • A piskótalaphoz:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • A csokoládéöntethez:
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4-5 kanál víz
  • A vaníliakrémhez:
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál liszt
  • 1/2 l tej
  • 1 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelék végleges elkészítéséhez:
  • 1,5l dl rum
  • 6 dkg darált dió
  • 6 dkg mazsola
  • 6 dkg barackíz
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

A hat tojásfehérjéből a 12 dkg cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és ujjnyi vastagon rákenjük a tésztát. Mérsékelten meleg sütőben szép világosra sütjük. Az így kapott piskótalapot három felé osztjuk, mindegyiket meglocsoljuk rummal. Az egyikre vékonyan rákenjük a csokoládékrémet, majd ujjnyi vastagon a vaníliakrémet, rátesszük a következő lapot, amit darált dióval, mazsolával és rummal, majd ugyancsak vaníliakrémmel vastagon megkenünk. A legfelső lap tetejére rum, csokoládékrém, darált dió kerül, majd az egészet vékonyan megkenjük barackízzel. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük, másnap a tálalásnál villával kis galuskákat szaggatunk belőle, egymásra halmozzuk, felvert tejszínhabbal díszítjük, a tejszínhabra még kevés csokoládéöntetet teszünk.

A vaníliakrém elkészítése:
2 tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 kiskanál liszttel kikavarunk. Fél liter tejjel felengedjük. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. A tűzről levéve 1 dkg vajat és 1 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá, amit szintén jól belekeverünk.

A csokoládéöntet készítése:
A 10 dkg cukrot és a másfél evőkanál kakaót 4-5 evőkanál vízzel forrásig főzzük, egészen addig, amíg a cukor teljesen elolvad, ezután felhasználjuk.

Megjegyzés:

Kicsit hosszú, de megéri vele dolgozni!!!!!!

A receptet Vanilla küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2013. június 5. (szerda) 18:16
    milinger jol latod.En sem tudom milyen csokolade kremet kellene a piskotara kenni mikor nincs is a receptben csokolade krem.erdekes...
Receptválogatás
Tejberizs, gyümölcsrizs, felfújt
Tej és rizs az alapja mindhárom desszertnek, egyszerű és kiadós, ízlésünk szerint gazdagítható nem csak belevalókkal, de tálaláskor különféle öntetekkel is!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel Fűszeres sütőtökkrémleves répachips-szel
Kókuszos-csokoládés pohárkrém Kókuszos-csokoládés pohárkrém
Pani Walewska (lengyel sütemény) Pani Walewska (lengyel sütemény)
Brokkolifőzelék egyszerűen Brokkolifőzelék egyszerűen
Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni
Egyszerű tejfölös krumplifőzelék Egyszerű tejfölös krumplifőzelék
Sajtos roló főzött sajtkrémmel Sajtos roló főzött sajtkrémmel
Virslis-sajtos leveles tészta Virslis-sajtos leveles tészta
Borzas málnadzsemes linzer Borzas málnadzsemes linzer
Sertésragu rizibizivel Sertésragu rizibizivel
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111426_csicsoka_110.jpg Csicsóka, a szegények krumplija

Csókapityók? Földialma? Tótrépa? Igen, ezek mind a csicsóka népnyelvi nevei. Méltánytalanul mellőzött, de nagyon finom és hasznos…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept