Nagyon finom somlói galuska

default user icon
8 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • A piskótalaphoz:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • A csokoládéöntethez:
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 4-5 kanál víz
  • A vaníliakrémhez:
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál liszt
  • 1/2 l tej
  • 1 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelék végleges elkészítéséhez:
  • 1,5l dl rum
  • 6 dkg darált dió
  • 6 dkg mazsola
  • 6 dkg barackíz
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A hat tojásfehérjéből a 12 dkg cukor fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk, hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a lisztet. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és ujjnyi vastagon rákenjük a tésztát. Mérsékelten meleg sütőben szép világosra sütjük. Az így kapott piskótalapot három felé osztjuk, mindegyiket meglocsoljuk rummal. Az egyikre vékonyan rákenjük a csokoládékrémet, majd ujjnyi vastagon a vaníliakrémet, rátesszük a következő lapot, amit darált dióval, mazsolával és rummal, majd ugyancsak vaníliakrémmel vastagon megkenünk. A legfelső lap tetejére rum, csokoládékrém, darált dió kerül, majd az egészet vékonyan megkenjük barackízzel. Egy napra hűtőszekrénybe tesszük, másnap a tálalásnál villával kis galuskákat szaggatunk belőle, egymásra halmozzuk, felvert tejszínhabbal díszítjük, a tejszínhabra még kevés csokoládéöntetet teszünk.

    A vaníliakrém elkészítése:
    2 tojássárgáját 5 dkg cukorral és 1 kiskanál liszttel kikavarunk. Fél liter tejjel felengedjük. Állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. A tűzről levéve 1 dkg vajat és 1 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá, amit szintén jól belekeverünk.

    A csokoládéöntet készítése:
    A 10 dkg cukrot és a másfél evőkanál kakaót 4-5 evőkanál vízzel forrásig főzzük, egészen addig, amíg a cukor teljesen elolvad, ezután felhasználjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

nincs 3 évvel ezelőtt
milinger jol latod.En sem tudom milyen csokolade kremet kellene a piskotara kenni mikor nincs is a receptben csokolade krem.erdekes...
Virágh Bea 5 évvel ezelőtt
Jól látom, hogy nem látom a csokoládékrém leírását? Csak csokolédéöntet van. Vagy ti is úgy gondoltátok, ahogy én, hogy a vaniliakrémhez teszek kakaót, és az a csokoládékrém?
Bayerle Éva 6 évvel ezelőtt
Ilyen finom somlóit még életemben nem ettem! Köszi szépen ezt a tökéletes receptet!
Gonda Judit 6 évvel ezelőtt
isteni finom, köszi a receptet!!!!! Én annyit változtattam rajta, hogy lekvár helyett friss meggyel csináltam, és így a meggy fanyarsága remekül kijön!Ajánlani tudom mindenkinek, meg se közelíti a többi somlói receptet:)
Lelkes Mónika 8 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom. Azt hittem száraz lesz, de nekem nem kellett több krém hozzá, elég a megadott mennyiség.Könnyű, lágy íze van. 6 főre csak nagyon szűkösen elég. Érdemes azonnal dupla adagot csinálni, ha vendégeket várunk!
wiktória 10 évvel ezelőtt
sziasztok! Én is megcsináltam, isteni finom lett, csak a vanillia krém , és a csoki öntet nekem nagyon kevés lett. Kellet még dupla adagot csinálni belőle, hogy vastag réteg legyen a sütin. De különben nagyon fincsi!!! Köszönöm a receptet.
zsuzzzsi 11 évvel ezelőtt
Nem is olyan hosszadalmas elkészíteni, mint amennyire finom. Most végzett ki a család egy adagot - szempillantás alatt.
11 évvel ezelőtt
most készítettem el ezt a csodát. holnapra lesz jó. hihetetlen finom lesz, már most látom. azt tanácsolom mindenkinek, aki szereti a somlóit, legalább életében egyszer csinálja meg ezt a fajta nem túl gyors, bár annál tökéletesebb verziót a babapiskótás, meg készen vásárolt édességek helyett. érezhető, élvezhető lesz a különbség! megéri! :D

Hasonló Receptek

Magazin