Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Nagymama almás pitéje

1 4/5

Hozzávalók

  • A töltelékhez:
  • 2 kg alma
  • fahéj (őrölt)
  • 15 dkg kristálycukor (almától függően)
  • A tésztához:
  • 4 db tojássárgája
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 pohár tejföl (kisebb)
  • 1 csipet só
  • 15 dkg kristálycukor
  • A tetejére:
  • 1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

    1. Az almát lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, majd fahéjjal és a cukorral ízesítjük.
    2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval, a tojássárgájával, a sütőporral, a tejföllel, a sóval és a cukorral begyúrjuk a tésztát. 2 egyforma cipót formálunk belőle. A tésztából két lapot nyújtunk a tepsink méretére.
    3. A tepsibe helyezzük az egyik lapot, ráhalmozzuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. Felvert egész tojással lekenjük, villával megszurkáljuk.
    4. Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. 

    NAGYMAMÁM-FÉLE KRUMPLIS LÁNGOS >>> 

    NAGYMAMA FÉLE FÁNK>>> 

    PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA>>> 

Megjegyzés

Az adag egy 40×30-cm tepsihez van mérve.

kautz1009
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Baltazar54
Süssétek meg, nagyon finom a tésztája. Az adag nagy tepsibe való. Üdv!

Hasonló Receptek

Magazin