Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mogyorós-mandulás ropogós

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg törökmogyoróbél (hántolt)
  • 20 dkg mandulabél (hántolt)
  • 20 dkg zabpehely
  • 20 dkg müzli
  • 13 dkg vaj
  • 12 dkg méz
  • 3 dkg liszt
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. A mogyorót és a mandulát durvára aprítjuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk. A zabpelyhet és a müzlit külön-külön késes aprítóban kissé darabosra vágjuk, majd megpirítjuk azt is.
    2. A vajat megolvasszuk és simára keverjük a mézzel. Hozzáajuk a pirított magokat, a zabpelyhet, a müzlit és a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába.
    3. A masszát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

    ROPOGÓS HÁZI GRANOLA: A SZUPERDESSZERT - VIDEÓ! >>>

    5+1 KIHAGYHATATLAN KARÁCSONYI DESSZERT >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin