Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eszméletlen, mozgó halat készített mézeskalácsból egy cukrász - Videó

Habár már vége a karácsonyi ünnepeknek, van aki nem csak advent idején készít mézeskalácsot. Sőt van olyan elvetemült és kreatív elme, aki a figurákon és házikókon felül valami igazán extrém dolgot is képes megalkotni mézeskalácsból!

A mézeskalács nemcsak finom, de remekül formázható, sőt az apró házikóktól kezdve egész falvakat is lehet belőle készíteni. Már ha van az embernek ehhez kézügyessége és türelme. A mézeskalács-formázás tudományát azonban egészen új, nem várt szintre emelte egy fiatal cukrász, aki TikTokon mutatta meg, hogy mozgatható halat is lehet készíteni a karácsonyi finomságból.

Mozgatható hal mézeskalácsból

A fiatal cukrász, Aidan a mézeskalácsból elkészítette a háromrészes, mozgatható halat, és a mozgatáshoz szükséges szerkezet fogaskerekeit is. Az egész szerkezet egy kézzel irányítható, teljes mértékben ehető játék, ugyanis nemcsak a darabkái állnak mézeskalácsból, de a ragasztáshoz, illesztésekhez is cukrot használt. Lenyűgöző a mechanika és a hal díszítése is! Nézzétek meg videón, hogyan működik a mézeskalács hal.

Borítókép: TikTok

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek