Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-mákos rakottas

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg finom metélt
  • 1 l tej
  • 10 dkg őrölt mák
  • 10 dkg mazsola (el is maradhat)
  • 1 dl méz
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 1 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • A díszítéshez:
  • narancshéj

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát 1 liter tejben kifőzzük, leszűrjük. Az előkészített, kifőzött tésztát az 1 dl tejjel kikevert pudingporral, a mákkal, a mazsolával, a mézzel, a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal összekeverjük, végül beleforgatjuk 2 tojás felvert habját.

    A réteslap felével egy közepes tepsit (vagy jénait) kivajazva kibéleljük, az előkészített mákos keveréket egyenletesen elosztjuk rajta.

    A megmaradt réteslapokkal befedjük, megkenjük olvasztott margarinnal, majd rákenjük a porcukorral elkevert tejfölt.

    Pirosra sütjük. Kockára vágva porcukorral tálaljuk.

    Adhatunk hozzá egy kis tejszínes, fahéjas öntetet is, így még finomabb!

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin