Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mindenmentes meggymártás sült csirkecombbal

Hozzávalók

  • 40 dkg meggy (magozott)
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1/2 rúd fahéj
  • 8 dl víz
  • 1 csipet só
  • cukor (vagy eritrit)
  • 2 dl tejszín (vagy kókusztejszín)
  • 1 csomag pudingpor (vaníliás)

Elkészítés

    1. A meggyet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Felöntjük a vízzel, sóval, ízlés szerint cukor ral vagy eritrittel ízesítjük. Amikor felforr, hozzáadjuk a tejszínben vagy kókusztejszínben elkevert pudingport, majd összeforraljuk.
    2. A csirkecombokat ízlés szerint fűszerezzük, és először fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül pár percig grillezzük. Ha kész a hús, a meggyszósszal tálaljuk. 

    TEPSIS CSIRKECOMB SZILVÁVAL>>> 

    LILAKÁPOSZTÁS-BOROS CSIRKECOMB>>> 

    NARANCSOS–OLAJBOGYÓS CSIRKECOMB>>> 

     

Megjegyzés

A magyar konyhára jellemző leginkább, hogy a gyümölcsökből levest, illetve mártást főzünk. A meggymártás és a sült csirkecomb mindenképp jó párosítás!

scarlett69
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin