Két narancsot kifilézünk, a darabokat egy tálkába tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, a fokhagymát, az olívaolajat, a finomra aprított zöldpaprikát, a gyömbért, a mézet, végül pár levél petrezselymet. Egy botmixerrel simára pürésítjük.
A csirkedarabokat sóval ízesítjük, egy dobozba tesszük, és ráöntjük a pácot. Minimum fél órát pihentetjük a hűtőben.
Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és a vékonyra szeletelt hagymát is beletesszük. Megsózzuk, majd lassan, kíméletesen aranyszínűre karamellizáljuk.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkéket kivesszük a pácból, egy olajjal kikent tepsire tesszük, a pácból egy kicsit ráöntünk, borsozzuk, és 45 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor megszórjuk az olajbogyóval, a felkarikázott újhagymával, a karamellizált hagymát középre rakjuk, édesburgonyapürét tálalunk mellé, díszítjük esetleg további néhány narancsfilével.3 gerezd