Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos–olajbogyós csirkecomb

75 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Két narancsot kifilézünk, a darabokat egy tálkába tesszük, hozzáadjuk még egy narancs levét, a fokhagymát, az olívaolajat, a finomra aprított zöldpaprikát, a gyömbért, a mézet, végül pár levél petrezselymet. Egy botmixerrel simára pürésítjük.
  2. A csirkedarabokat sóval ízesítjük, egy dobozba tesszük, és ráöntjük a pácot. Minimum fél órát pihentetjük a hűtőben.
  3. Közben a vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, hozzáadunk egy kevés olívaolajat, és a vékonyra szeletelt hagymát is beletesszük. Megsózzuk, majd lassan, kíméletesen aranyszínűre karamellizáljuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A csirkéket kivesszük a pácból, egy olajjal kikent tepsire tesszük, a pácból egy kicsit ráöntünk, borsozzuk, és 45 perc alatt pirosra sütjük.
  5. Tálaláskor megszórjuk az olajbogyóval, a felkarikázott újhagymával, a karamellizált hagymát középre rakjuk, édesburgonyapürét tálalunk mellé, díszítjük esetleg további néhány narancsfilével.3 gerezd

Megjegyzés

Fenomenális!Édesburgonyapürét készítettem melléje. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss