Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Meggyes gombóc

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A meggyes gombóc elkészítéséhez a krumplit sós vízben megfőzzük héjastul, majd megpucoljuk, és egy tálban áttörjük. Hozzászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a búzadarát, a sót, az olajat és a tojást.
  2. Alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett asztalra borítjuk, és 7-8 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, és mindegyik közepére 5-6 szem kimagozott meggyet teszünk. Mindegyiket megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd gombóccá gyúrjuk.
  3. A gombócokat forró, sós vízben kifőzzük. Megvárjuk, amíg feljönnek a víz tetejére, és szűrőlapáttal kiemeljük mindet. Ezután olajon világosra pirított zsemlemorzsába forgatjuk, és fahéjas porcukorral tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss