A medvehagyma krémleves elkészítéséhez a burgonyát meghámozzuk, egyformára daraboljuk. A medvehagymát megtisztítjuk, és azt is nagyobb darabokra vágjuk.
Egy fazékba öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a vajat, közepes lángon melegíteni kezdjük.
A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd amikor a vaj felhevült, hozzáadjuk, sózzuk, pár percig dinszteljük. Amikor a hagyma már üveges, hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük szerecsendióval, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, amennyi nagyjából 1 centire ellepi a burgonyát.
Közepes lángon elkezdjük főzni, majd ha felforrt, kicsit lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és 15-20 percig főzzük.
Ha a burgonya megfőtt, beletesszük a medvehagymát, amivel 4-5 percig tovább főzzük, majd a kész levesalapot levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesre pürésítjük.
A krémlevest visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.
A levest tálalhatjuk pirított fenyőmaggal, parmezánnal, de krutonnal vagy pirított sonkával is isteni!
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MEDVEHAGYMA KRÉMLEVES!