Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mangós túrótorta

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 8 dkg porcukor
  • 7 dkg darált mandula
  • 15 dkg vaj
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 2 zöldcitrom
  • 18 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 tojás
  • 40 dkg sovány túró
  • 2 dl natúr joghurt (vagy tejföl)
  • A tetejére:
  • 2 mangó
  • 1 színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipót formázunk belőle, és fél órára hűtőbe tesszük.

    A töltelékhez a citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A héjat, a levet és a porcukrot a pudingporral simára keverjük, és hozzáadjuk a tojásokat. A túrót a joghurttal krémesre keverjük, és elvegyítjük a citromos krémmel.

    A tésztát tepsibe nyújtjuk úgy, hogy pereme is legyen, majd rásimítjuk a tölteléket. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

    A tetejére vékony szeletekre vágott mangót rakunk, majd bevonjuk a tortazselével. Mutatósabb, ha megszórjuk pisztáciával. Tejszínhabbal is díszíthetjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

VivicaThomas
Elkészítettem, nagyon finom lett! Nem annyira édes sütemény, mint amennyire a látvány alapján gondolnánk. Kiegészítéseim: A tészta (fél órás hűtőpihenő után is) kissé ragadós volt (talán azért, mert én enyhén megolvasztottam a margarint), így én nem nyújtottam, hanem a kezemmel egyenletesre nyomkodtam a formában. Én bizony (túróimádatunkból fakadóan) a fél kiló túróból nem hagytam ki a 10 dekát, minden más töltelék-hozzávalót változatlanul hagytam (igaz, elég nagy tojásokat használtam fel). Nyers állapotában elég híg volt a töltelék (a receptbéli \"elsimítás\" arra utalt, nem biztos, hogy ez normális), ez aggasztott kicsit, de felesleges volt, mert sütés alatt tökéletes állagúra kötött meg. Nekem fejtörést okozott a tepsi mérete, a ~23x35 centis hőálló üvegtálam, amiben kb. 2-2,5 centis peremet készítettem, utólag éppen ideálisnak bizonyult - szinte milliméter pontosan éppen addig ért a töltelék. Szintén kérdéses volt a sütés ideje... 180 fokos légkeveréses sütésnél 40 percnél vettem ki, mert a tészta pereme szépen megsült és a töltelék is jó volt, azonban a tészta többi része miatt úgy gondolom, talán még süthető lett volna - bár a látvány ellenére nyers íze nem volt. Elmondható, hogy a tészta és a töltelék is csak minimálisat emelkedett az eredeti mérethez képest (ha változott egyáltalán). Én nem szeletekre, hanem kockákra vágtam a mangókat, így hogy ellepje őket a tortazselé, 2 tasakot (5 dl vízzel és 4 evőkanál cukorral) kellett felhasználnom. Szerintem cikkekre vágva kiváltságos helyzetben érezhette magát, akinek a pereméből jutott! ;) Ja! A férjem a díszítésként odakészített menta leveleket simán belapátolta hozzá... :)

Hasonló Receptek

Magazin