Elkészítés: 1. A répát lereszeljük.
2. A sütőt előmelegítjük kb. 170 fokra.
3. A tészta alapanyagait - amandula és a répa kivételével - egy tálba öntünk, kézimixerrel kicsit összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt répát és az apróra vágott mandulát, és kézzel összegyúrjuk a masszát (nem lesz folyós, de össze kell állnia, ha nem áll össze, teszünk bele még egy kicsi olajat vagy vizet).
4. A tortaformát (25-28 cm átmérőjű) vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk. A masszát beleöntjük a tortaformába, és 60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
5. A mázhoz a csokit apró kockákra törjük, egy kicsi lábosba tesszük, gőz felett megolvasztjuk a vajjal együtt. Ha megolvadt, összekeverjük, és a torta tetejére kenjük. Tehetünk a csokimázra gyümölcsöt is, az epret, málnát, barackot ajánlom a leginkább, ha cukorbetegnek készül. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre