Mandulás lepény paleo módra!

default user icon

Hozzávalók

  • 8. dkg őrölt mandula
  • 2 db tojás
  • 2 ek mazsola
  • 2 ek zsiradék (kókusz-, liba-, kacsa- vagy sertészsír, extraszűz olívaolaj)

Elkészítés

    1.

    Összekeverjük az őrölt mandulát a tojással és a mazsolával.

    2.

    Megolvasztunk 2 kanál zsiradékot egy nagyobb serpenyőben, és a keveréket beleöntjük.

    3.

    Kissé szétterítjük és egy nagy lepénnyé sütjük ki.

    4.

    Ha az alsó oldala megsült, meg kell forgatni, mint a palacsintát, hogy a másik oldala is aranybarnára süljön.

    5.

    Tálaláskor meghinthetjük fahéjjal. 

Megjegyzés

Fotó és recept: G.Szabó Klára / Tej-, cukor- és lisztmentes ételek recepteskönyve – Gyakorlati tanácsok kezdő palósoknak, SpringMed Kiadó Kft.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások