Keress receptre vagy hozzávalóra

Magyaros tepsis csirke

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 kg csirkecomb
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 csipet szárított chili
  • 2 ek étolaj
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 pohár sör

Elkészítés

    1. A csirkét megtisztítjuk, átmossuk. Sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával és darált, szárított csilipaprikával, vagy őrölt csípős paprikával bedörzsöljük.
    2. Sütőtálba, vagy tepsibe sorakoztatjuk és olajat aláöntve, először 175 fokon, fólia alatt, később a fóliát levéve, puhára sütjük.
    3. Ha a bőrét ropogósra szeretnénk, akkor a sütés vége felé, kevés sörrel meglocsolhatjuk, amikor a hús már majdnem teljesen kész. Krumplipürével tálaljuk.

     

Megjegyzés

A finom ételekkel, akár illenek a karácsonyi asztalra, akár nem, biztosan jól lakhatunk velük. Ezt egyszerű is elkészíteni.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek