Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üvegesedni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük. Amikor a krumpli már kezd puhulni, a keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel és hőkiegyenlítést végzünk: a forró levesből annyit merünk a tejfölhöz, hogy az is felmelegedjen, majd a forrásban lévő levesbe keverjük. Innentől már csak gyöngyöztetjük további 5 percig.
Forrón tálaljuk friss kenyérrel. Ecetet is kínálhatunk hozzá annak, aki szereti kicsit még savanykásabban.