Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Mit ettem ma
MME
Elindultunk a boltokba, hogy kiderítsük, melyik a legjobb flakonos mustár a piacon.
A kefir egészséges! Több baktérium van benne, mint például a joghurtban vagy az aludttejben. Ennek okán egy kiadósabb betegség után érdemes fogyasztani, mert élőflórájával segíti újrarendezni belügyeinket.
Ízig-vérig nassolnivaló a tortilla csipsz, de valahogy a lakosság zöme inkább a mozikban ropogtatja, a mellettük ülő nagy örömére. Legtöbbször sajt vagy salsa szósszal bolondítják, esetleg némi jalapenóval. Ezen fellelkesedve kezdtük el átfürkészni a botlok polcait, hogy megtaláljuk a legjobb sós tortilla csipszet.
A körözött egy igazi klasszikus a magyar konyhákban. Legtöbben otthon, saját recept és ízlés szerint készítik, amit remekül igazol, hogy bizony a boltok polcain közel nem találunk olyan bőséges kínálatot.
A szeletelt sajtokat már teszteltük, most a kenhető változatokon a sor. Ezért 11 tömlős sajtkrémet dobtunk a kosarunkba, hogy kóstolás után megírjuk, melyiket éri meg megvenni, és melyiket kerüljétek el messziről. Íme az eredmény.
Amikor a natúr vajkrémeket teszteltük, megfogadtuk, hogy a többi ízesítést is kipróbáljuk, így most 10 magyaros variáció kerül a kosarunkba. Lássuk, melyikkel érdemes megkenni a szendvicsünket.
A nápolyi már bő száz éve él köztünk, az első példányokat a Manner készítette, akik azóta sem változtattak a szeletek méretén. Kezdetben mogyorókrémmel ízesítették az édességet, de idővel megjelentek a különböző ízű töltelékek. A vaníliától kezdve a citromon át egészen a kakaóig megtalálunk mindent az ízpalettáról. A nagy kedvenc ezek közül a kakaós, így ezt vettük célba, és beszereztünk 11 különböző darabot.
Két sós kiflit és egy kefirt – ki ne találkozott volna hasonló rendeléssel reggelente bármelyik büfénél vagy kis ABC körül. Egy reggeli, ami bármikor jó szolgálatot tesz, bár különösebb gourmet élményt aligha nyújt. Ezen a gondolaton tovább szaladva került a heti célkeresztbe a kaukázusi kefir, mint tesztalany.
Olasz konyha? Pizza, pasta, pesto. Ezekkel a fogásokkal korántsem kapunk teljes képet az itáliai konyháról, de kiindulási alapnak azért nem rossz. A felsorolás utolsó elemét vettük ma célba, és 10 különböző zöld pestót gyűjtöttünk be.
A hering a sugarasúszójú halak osztályának a heringalakúak rendjébe, ezen belül a heringfélék családjába tartozó faj. Leginkább az Atlanti- és Csendes-óceán északi részein fordul elő, egészen 250 méter mélységig. Ezen kívül konzervekbe zárva a boltok polcain is találkozhatunk velük, nagyjából úgy 170 centiméter magasságig is.
A reggeli-déli-esti kakaó szinte olyan a gyerekek számára, mint a felnőtteknek a kávé. Nélküle aligha lehet elindulni az óvodába vagy iskolába. Ugyanúgy függővé tudnak válni tőle a törpék, akár a felnőttek a koffeintől. Az instant kakaóporok nagy előnye, hogy csupán pár deci tejre van szükség, ahhoz hogy elkészítsük ezt a nélkülözhetetlen reggeli italt.
Joghurtot készíthetünk otthon is akár, nem feltétlen kell bolti példányokat vásárolni. Utóbbi megoldás viszont sokkal praktikusabb és kényelmesebb, noha lehet, hogy ízélményre jelentősen elmarad a hazaitól.
Az egyik legfontosabb táplálkozási szabály, hogy egy rendes, finom reggelivel kezdjük a napot. A gyerekek esetében ez hatványozottan fontos, hiszen nem árt, ha nem alszanak el az iskolában, hanem csurig vannak energiával.
Számtalan szülőt foglalkoztat a kérdés, hogy mégis milyen egészséges italt adjon a gyerekének? Szinte mindenki azonnal egy frissen facsart narancslére asszociál és fél raklap C-vitaminra mellé. Ezen a komoly kérdésen felbuzdulva, na meg persze a múltkori szénsavas narancs teszten, álmodtuk meg, hogy most a rostos kategóriát fogjuk górcső alá venni.
Toast kenyér. Bő 10-15 évvel ezelőtt meg volt érte bolondulva a lakosság, boldog-boldogtalan melegszendvicsek millióit gyártotta belőlük. Tagadhatatlanul praktikus, hogy szeletelve kapunk fél kiló kenyeret, amit legtöbbször gond nélkül visszazárhatunk csomagolásába.
Közel 350 éve már, hogy ismert a Földön a ketchup. Kezdetben Kínában majd angol, illetve holland tengerészek révén megkezdte európai hadjáratát is. Paradicsomból készült, fűszerezett mártás, ami főként savanykás ízével hódít.
Nyár van, folynak a tévéből a napbarnította lányokkal forgatott üdítőitalos reklámok. Ez annyira megihletett minket, hogy gyorsan utána is néztünk, melyik narancsos cukros lével tudjuk a legjobban szomjunkat oltani egy erős 6 perc erejéig.
Kevés jobb dolog van, mint egy jóféle szalámis szendvics. Nem a legegészségesebb étel a Földön, de ki ne szeretné egy ilyen menüvel indítani a reggelt? Ez a fogás sok iskolai menzán ott van, mint reggeli, de sok kollégiumi hűtőben is megtalálni a hozzávaló kötelező alapanyagokat.
Reggelt indítani továbbra is sokfajta módon lehet. Ismét az ALDI glutén- és laktózmentes termékei közül csemegéztünk, mikor megálmodtuk az alábbi összeállításokat.
Annak, ha valaki glutén- vagy laktózérzékeny, sok előnye nincsen, (leszámítva az adókedvezményt) hiszen alaposan meg kell vizsgálni, pontosan milyen termék kerül a bevásárlókosárba. Szerencsére egyre több glutén- és laktózmentes finomság sorakozik a boltok polcain, ezekből teszteltünk néhányat.
Ha desszertre gondolunk, akkor sokszor valamilyen csokoládés vagy kakaós nyalánkságra asszociálunk. Ezen felbuzdulva indultunk meg a különböző boltok hűtőpolcai felé, hogy megkeressük a legjobb csokoládés pohárdesszertet.
Igen, hagymás babbal kellene próbálkoznunk, tudjuk. Sajnos, abból viszont alig találni a boltok polcain, így chilis babbal igyekszünk a magunk módján tisztelegni a múlt héten elhunyt legenda előtt: Carlo Pedersoli alias Bud Spencer neve egybeforrt a hagymás bab fogyasztás kultuszával.
Majonézt valószínűleg minden magyar háztartásban használnak, ezért kiderítettük, melyik terméket érdemes levenni a boltok polcairól, és melyiket ne tegyük soha a kosarunkba. Íme a majonézteszt!
Minél melegebb van, annál több helyen kínálnak limonádét szomjoltó gyanánt. Ezerfajta ízesítés és egyéb lehetetlen megoldások hosszú sora közül lehet válogatni. A kényelmes, avagy a lusta emberek mentsvára, az ízesített ásványvizek remek palettája, melyek között az egyik legnépszerűbb a citromos ízesítésű.
Nap, mint nap kapjuk a reklámokból, hogy milyen jó nekünk, ha joghurtokat fogyasztunk. A hagyományos poharas verziók mellett a másik nagy favorit az ivójoghurtok csoportja, melyek egy laikus számára csak annyiban különböznek, hogy flakonba töltik őket és nem kis pohárba.
Folytatjuk a nassolnivalók tesztelését. Végigkóstoltuk már sós csipszeket, a kólákat, az ice teákat, a ropikat, a salsákat és a sajtszószokat, most pedig úgy döntöttünk, hogy a hagymás-tejfölös csipszeken a sor.
Mivel nyakunkon az Eb, ilyenkor valami hihetetlen csoda folytán hirtelen megugrik az ország sör és nassolnivaló fogyasztása. Ezen felbuzdulva mindkét alanyt passzoltuk és rámentünk a mártogatós szószokra.