Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagy paradicsomoshering-teszt! Egy saját márkás konzerv vitte el a pálmát!

A hering a sugarasúszójú halak osztályának a heringalakúak rendjébe, ezen belül a heringfélék családjába tartozó faj. Leginkább az Atlanti- és Csendes-óceán északi részein fordul elő, egészen 250 méter mélységig. Ezen kívül konzervekbe zárva a boltok polcain is találkozhatunk velük, nagyjából úgy 170 centiméter magasságig is.

Többfajta kivitelben pislognak ránk, vannak az egészen egyszerűek, melyek olajban áznak csak, de vannak vadabbak, mint például a paradicsomszósszal kevertek - ilyenből mindössze hét különbözőt sikerült beszerezni, amelyek paradicsomos mártásban úsznak.

Ezt a tesztet is megtiszteltük egy kakukktojással, ami annyit tesz, hogy bekerült egy repceolajban áztatott hering is, amit nem ér paradicsom.

A teszthez felkértük a Tisza-vidék egyik nagy halszakértőjét, hogy segítsen, mivel mi magunk nem vagyunk fanatikus hal rajongók.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Graal

Illatra tökéletes hering, a paradicsom illata viszont semmi - sajnos, kóstolva is ugyanez a helyzet: elszomorítóan gyér. A hering állagra kicsit keményebb, ennél sokkal omlósabb kellene, hogy legyen. További érdekesség, hogy a szósz utóíze átcsap egy rémes, édes kínai utánzatba.

Adatok: hering 50%, paradicsom 50%, 170 gramm, 399 Ft

KAKAÓTESZT: MEGLEPŐ, DE KÉT TERMÉK IS VERI A NYUSZIS KLASSZIKUST! >>> 
Nixe

Színre ez már egészen közelít a paradicsomhoz, sőt az illatpróba is tovább igazolja ezt a feltételezést. Az egész szósznak sűrűbb az álaga. A hal íze háttérbe szorul: a paradicsom ízvilága kellemes mindvégig, a hal szinte észrevehetetlen. A hús állaga kemény, majdnem vágni kell már.

Adatok: heringfilé 60%, paradicsomvelő 14,4%, 200gramm, 349 Ft

Losos

Színre a szósz sötét, viszont illatra a paradicsom ebben sem jelentkezik. A szósz egyáltalán nem paradicsomos, csak édes és kész, akár egy nagyon rossz kínai szósz. A hal viszont állagra jó, sokkal omlósabb. A hal íze karakteresebb, mint a paradicsom.

Adatok: hering 50%, paradicsom 50%, 175 gramm, 369 Ft

CSEMEGESZALÁMI-TESZT: AZ OLCSÓ IS LEHET FINOM! >>> 
Neptun

A mezőny egyetlen versenyzője, aki nem visel hátán nyitófület. Célszerű lemosni emiatt nyitás előtt, vagy megízlelhetjük az árufeltöltők napi menüjét is. Színre ez is sápadt paradicsom. Illatra csak a hal érződik. Paradicsom sem illatban, sem ízben. A szósz híg, mintha csak olaj lenne. Állagra a hal jó, de íze ennek nem sok, gyér és gyenge ízek.

Adatok: fejnélküli hering 65%, paradicsom 35%, 200 gramm, 369 Ft

Eva

Illatra kellemes, a szósznak kicsit fakó paradicsom/répa színe van. A mártásban, ízre, érezni a paradicsomot, állagra híg, a háttérből megjön már az öntetben is hal. A hal állaga egy picit kemény. Kár, hogy nem omlósabb.

Adatok: hering 50%, paradicsom 50%, 170 gramm, 449 Ft

CSILISBAB-KONZERV TESZT: VAN, AMIT BUD SPENCER SZÍVESEN FALNA! >>> 
Contimax

Nagyon könnyen nyitható - miután felszakad a csomagolás. A szósz édesebb, enyhén paradicsomos. A hal állaga egy picit keményebb, mint az ideális, nem vajpuha, ízre viszont majdnem tökéletes. A karakteresebb ízvilágot a hal nyújtja, míg a paradicsom meghúzódik a háttérben.

Adatok: hering 50%, paradicsom 50%, 170 gramm, 399 Ft

Tesco

Színre kifejezetten bíztató. Illatra erőteljes paradicsomos aroma árad belőle. A szósz kellően sűrű. Kóstolva a mártás kifejezetten finom, intenzív ízek uralkodnak benne. A hal egy lehelettel keményebb, mint a tökéletes. Összességében ez bizony mindent kiüt. Bajnok.

Adatok: hering 50%, paradicsom 22%, 170 gramm, 396 Ft

Hering repceolajban /Almare seafood

Igen, itt a hal illatra mindent visz, hisz nincsen más. Az olaj kifejezetten híg, a hal nem túl intenzív, egészen lapos. Sokkal jobb, ha van a hal mellett egy másik íz is a konzervben, az olaj sajnos édes kevés hozzá önmagában.

Adatok: 170 gramm, 60% heringfilé

NEM MIND EHETETLEN! TESZTELTÜK AZ ÜVEGES BOLOGNAI SZÓSZOKAT >>> 
Ítélet

Nem kis meglepetést okozott a Tesco hala. Ebben harmonizált a legjobban a hal a paradicsommal. Mindkét hozzávaló jó és finom. Közvetlenül utána a LIDL-ben beszerzett Nixe van, ami a paradicsomszósza miatt került a dobogó második fokára. Ebben nem olyan intenzív a szósz íze, mint az első helyezettnél. A harmadik helyen az Eva van, amiben a hal kicsit keményebb állagra, mint az ideális.

A kerülendő kategóriát a Grall és a Neptun képviseli, melyekben a szósznak egyszerűen förtelmes íze van. Teljesen elrontja a hal ízét is, szóval ezekkel ne is kísérletezzünk. A maradék a két tábor között lebeg, egy esélyt bárki adhat neki, nagy csalódást nem okoznak majd.

Rangsor:

1.    Tesco
2.    Nixe
3.    Eva
4.    Contimax
5.    Losos
6.    Neptun
7.    Grall

A NAGY TEJFÖLTESZT! 3 TERMÉK IS VERI A MEZŐNYT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss