Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Melyik a legfinomabb bolti körözött?

A körözött egy igazi klasszikus a magyar konyhákban. Legtöbben otthon, saját recept és ízlés szerint készítik, amit remekül igazol, hogy bizony a boltok polcain közel nem találunk olyan bőséges kínálatot.

Házias vagy magyaros ízesítés, ami a szűkös kínálat legnagyobb hányadát teszi ki. A recept szerint valamilyen túrót ízesítünk paprikával, hagymával és egyéb fűszerekkel, majd jól összekeverjük az egészet. Hét önkéntest sikerült begyűjteni, melyek közül 5 igazi körözött, 2-re pedig sikerült ráerőltetni a körözött jelzőt.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Hortobágy

Bontás után egy hihetetlenül intenzív köménymagillat robban ki a csomagolásból. Állagra ideálisan krémes, könnyedén kenhető. Az ízében is a köménymag az úr, ami mellé nagyon lágyan a paprika is becsatlakozik. A túró is jól kivehető belőle, egészen korrekt.

Adatok: 100 gramm, zsírtartalom 20%, fűszerkeverék 1%, 138 ft

A LEGNAGYOBB KLASSZIKUS CSÚNYÁN ELVÉRZETT A TÖMLŐS SAJTKRÉMEK TESZTJÉN >>> 
Nádudvari

Felbontás után a vöröshagyma és a savanyúkáposzta kettősének illata csapja meg orrunkat. Állagra ez picit keményebb, viszont egészen nagy túródarabokat találni a krémben. Paprikát nem érezni benne, inkább a hagyma dominál.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 25, fűszerkeverék 2,1%, 259 ft

Tolle

Illatra egy hagymás vonal indul el benne, de ez sem túl intenzív. Állagra egészen kemény, szinte erőt kell kifejteni, hogy ki tudjunk belőle kanalazni egy kicsit. Kóstolva sok minden pluszt nem tud nyújtani, ízre akár egy üres vajkrém. Ebben sok körözött-íz nincs elrejtve, igaz, csak körített túróként fut.

Adatok: 200 gramm, tehéntúró 70%, fűszerkeverék 5%, 299 ft

HOLTVERSENY AZ ELSŐ HELYEN: TESZTELTÜK A MAGYAROS VAJKRÉMEKET >>> 
Lomee (Aldi)

Ez a példány "körözött jellegű élelmiszerként" szerepel a polcokon. Illatra ebben is a hagyma dolgozik leginkább, állagra krémes, lazán kenhető. Kóstolásnál azért kiderül, hogy nem teljesen körözöttről van szó, de a közeli rokona. A túró annyira nem bukik ki belőle, érezni, hogy margarin is került bele. Enyhén pikáns, egy nagyon gyenge lángot képes begyújtani a szánkban. Összességben az íze intenzív és karakteres.

Adatok: 200 gramm, túró 45%, margarin 16%, zöldségek 14%, 249 ft

Sissy

Kinyitás után egy könnyed hagymás aroma érződik. Állagra egészen lágy és krémes, nevetve felkenhetjük egy szelet kenyérre. Ízében marad a hagymás irány annyi kiegészítéssel, hogy kerül mellé túró, ami egészen nagy darabokban van jelen.

Adatok: 150 gramm, zsírtartalom 30%, fűszerkeverék 2,3%, 189 ft

TÉSZTASZÓSZTESZT! KIFEJEZETTEN FINOM BOLTI PESTÓKRA BUKKANTUNK >>> 
Hajdú

Kinyitni nem egyszerű, rendesen ráragasztották a védőfóliát. A sikeres erőmutatvány után egy nagyon gyér hagymás-túrós illatot érzünk, semmi többet. Kóstolva az első, ami kiderül, hogy meglepően száraz. Egészen kemény az állaga, rendesen kanalazni vagy vágni kell. Sokadik falat után is egy üres, száraz, túrós élményben van csupán részünk.

Adatok: 200 gramm, zsírtartalom 25%, 329 ft

Spar

Illatra ebben is érezni egy kevéske köményt, de nem annyira erősen, mint a Hortobágy termékénél. A hagyma is felüti fejét, de csak pár pillanatig, a dominánsabb íz mindvégig a már említett kömény. Állagra ez is szárazabb, a túró pedig egészen apró darabokban van benne.

Adatok: 150 gramm, tehéntúró 42%, savósajt 30%, vöröshagyma 2%, fűszerkeverék 1%, 199 ft

TESZT! KÉT NAGY MÁRKA ÉS EGY MEGLEPETÉS A LEGJOBB MAJONÉZEK KÖZÖTT >>> 
Ítélet

Igaz, hogy nem mindegyik termék illik tökéletesen az ősi körözött receptúrába. A csapatot meggyőzte a tömény köménymagillat és íz, így az első helyre a kevésbé ismert Hortobágy került. Az ezüstöt az ALDI-ban kapható Lomee kaparintotta meg, főleg azért, mert intenzív fűszeres íze volt, illetve csibészesen csípett. A bronzra a Nádudvari repült rá, mindezt hagymás ízvilággal és a nagy túródarabokkal érte el.

A sereghajtó szekciót a Tolle és a Hajdú alkotja. Mindkettő esetében az ízetlenség az indok, sőt, utóbbi még száraz is volt, mintha a levegőn állt volna fél napot.

A sorrend:

1. Hortobágy
2. Lomee
3. Nádudvari
4. Sissy
5. Spar
6. Tolle
7. Hajdú

SALSA ÉS SAJTSZÓSZTESZT: MELYIK A LEGJOBB BOLTI MÁRTOGATÓS? >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss