Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Madridi churros kétféle mártással

default user icon

Hozzávalók

  • A fánkhoz:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl víz
  • 8 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 ek cukor
  • olaj a sütéshez
  • A karamellmártáshoz:
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1,2 dl tejszín
  • A csokoládémártáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,3 dl tejszín
  • 1 csipet fahéj

Elkészítés

    1. Felforraljuk a vizet a felkockázott vajjal, evőkanál cukorral, csipet sóval. Beleöntjük a lisztet, és fakanállal folyamatosan keverjük, míg be nem sűrűsödik és el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és elektromos habverővel egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat. Csillagcsőrrel felszerelt habzsákba töltjük.
    2. Egy serpenyőben bő olajat forrósítunk, és kis rudakat nyomunk bele a zsákból. Pár perc alatt pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot. A maradék tésztát több adagban megsütjük. 
    3. A karamellmártáshoz egy vastag talpú serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, majd több adagban hozzáöntjük a felforrósított tejszínt (vigyázzunk, nehogy megégesse a kezünket a képződő gőz!). Jól összeforraljuk.
    4. A csokiszószhoz felmelegítjük a tejszínt körülbelül 50-60 fokosra, ánks több kis adagban hozzákeverjük a felaprított csokit. Csipetnyi fahéjjal ízesítjük.

      CHURROS, ÉCLAIRE, OLIEBOL ÉS BEIGNET - ISTENI FÁNKOK A NAGYVILÁGBÓL >>> 

      POFONEGYSZERŰ ÉDESSÉG 20 PERC ALATT: ITT A SPANYOL CSODASÜTI, A CHURROS! >>> 

      CHURROS, ÉCLAIRE, OLIEBOL ÉS BEIGNET - ISTENI FÁNKOK A NAGYVILÁGBÓL >>> 


Megjegyzés

A recept a Vidék Íze magazin februári számában jelent meg!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin