Keress receptre vagy hozzávalóra

Leveles tésztába göngyölt virsli

default user icon
3 4.3/5

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 db virsli
  • 1 darab tojás
  • sajt
  • szezámmag

Elkészítés

    1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd kb. 1/2 cm vékonyságúra nyújtjuk. A tésztát felszeleteljük szélesebb csíkokra, és a félbe vágott virsliket begöngyöljük vele.
    2. Egymás mellé tepsibe rakjuk, de lehetőleg úgy, hogy ne érjenek össze. Tetejüket megkenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal, és előmelegített sütőben készre sütjük.

    DARÁLTHÚSOS KIFLI LEVELES TÉSZTÁBÓL >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom és kiadós étel. Köret nem szükséges hozzá, hiszen a tésztát tekinthetjük annak. Vendégvárónak is készíthetjük mini virsliből vagy a virsliket falatnyi darabokra vágva, és kisebb tekercseket készítve.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

MARYA82 11 évvel ezelőtt
Én egy pici mustárt rakok a virslikre és így igazán ínyenc lesz! Persze a sajt sem maradhat le róla!
zolivi 11 évvel ezelőtt
Én úgy szoktam ezt az ételt elkészíteni, hogy a virslibe hosszában késsel csíkot vágok és a résbe trappista-sajt csíkot teszek. Esetleg még szalonnába is be lehet csavarni és csak utána leveles tésztába.
ikonika 11 évvel ezelőtt
Ma fogom elkészíteni, kis változtatással. Mégpedig: a tojást felverem, összekeverem a reszelt sajttal és kis őrölt borssal v. őrölt piros paparikával és ezt a masszát kenem rá a göngyölt virslikre.Hozattam sört is!

Hasonló Receptek