Lencseleves

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse
  • 3 db babérlevél
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só (ízlés szerint)
  • 1 pohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • néhány szem aszalt szilva

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét kb. 2 liter vízzel feltesszük főni, hozzáadjuk a fokhagymát, babért, sót, aszalt szilvát. Amikor a lencse puha, a lisztet jól elkeverjük a tejföllel, és besűrítjük a levest. Aki szereti a savanykás ízű levest, még tehet bele néhány csepp citromlevet (ecetet).

Megjegyzés

Melegen vagy hidegen is nagyon szeretjük. A felvidékről származó szüleimtől tanultam a receptet, ők nyáron a pincében, cserépedényben hűtötték és vitték az aratóknak. Zsírszegény, így diétázóknak is jó.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Török Marianna 3 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett! Én kevesebb vízzel csináltam, mi a sűrűbb leveseket szeretjük, só helyett vegetát tettem bele! Köszönöm!
Eszem Iszom 9 évvel ezelőtt
Jó recept! Nagyon finom lett. Megszerettem a lencsét.

Hasonló Receptek

Magazin