Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros korong

45 perc
bonyolult
átlagos
40 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 15 dkg vaj
  • 2 dkg darált kávé
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg ribizlilekvár vagy meggylekvár
  • 1/2 dl meggylikőr
  • 5 dkg reszelt babapiskóta
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 csipet csillagánizs

Elkészítés

1.

A tésztához a munkalapra szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a diót és a citromhéjat. A vajat krémesre keverjük a kávéval, majd a lisztes keverékbe dolgozzuk a tojással együtt. Folpakba tekerjük, és kb. 30 percig pihentetjük a hűtőben.

2.

A töltelékhez összekeverjük a lekvárt a meggylikőrrel. Ízles szerint fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal fűszerezzük, majd belekeverjük a babapiskótát. 30 percig pihentetjük a hűtőben.

3.

Ugyanannyi tele és középen lyukas korongot szaggatunk a kávés-diós tésztából, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Kettesével összeragasztjuk őket a piros lekváros töltelékkel, és porcukorral megszórjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss