A tésztához a munkalapra szitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a diót és a citromhéjat. A vajat krémesre keverjük a kávéval, majd a lisztes keverékbe dolgozzuk a tojással együtt. Folpakba tekerjük, és kb. 30 percig pihentetjük a hűtőben.
A töltelékhez összekeverjük a lekvárt a meggylikőrrel. Ízles szerint fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal fűszerezzük, majd belekeverjük a babapiskótát. 30 percig pihentetjük a hűtőben.
Ugyanannyi tele és középen lyukas korongot szaggatunk a kávés-diós tésztából, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. Kettesével összeragasztjuk őket a piros lekváros töltelékkel, és porcukorral megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre