Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Lasagne bolognese

default user icon
9 4.4/5

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zellerzöld
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 ek paradicsompüré
  • 50 dkg friss paradicsom
  • bors
  • 1 tk szárított bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • 1,25 dl leves
  • 1,25 dl vörösbor
  • 2 ek vaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej
  • reszelt szerecsendió
  • 12 db lasagne tésztalap
  • 7,5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

    1. A vöröshagymát felkockázzuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet.
    2. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük a száraz és a friss fűszernövényekkel, a levessel, a borral, hozzáadjuk a húshoz, és 50 percig főzzük.
    3. A besamelhez megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet, és addig főzzük lassú tűzön, míg sűrűsödni kezd. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval, még 10 percig főzzük állandó keverés mellett.
    4. A tepsibe (kicsit mélyebb legyen) beleöntjük a besamel felét, erre ráhelyezzük a tésztalapokat, ezt megkenjük a bolognai mártással, erre megint a tésztalapokat rétegezzük, végül besamellel befejezzük. Rászórjuk a reszelt parmezánt, és 180 fokra előmelegített sütőben, 40 perc alatt aranysárgára sütjük.

      5 JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES BESAMELMÁRTÁSHOZ >>> 

      11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

      A TÖKÉLETES LASAGNE TITKA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - 4 TUTI TIPP! >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

haszvir
... azért elkészítem, mert jónak tűnik. Köszönöm. Vira
haszvir
... kivert a veríték, hogy mi az a cellerzöld, aztán rájöttem ZELLERzöldről van szó.
temesiheni
Kedves Elvira! Most főztem először lasagne-t családomnak. Nagyon ízlett mindenkinek! Köszönöm a receptet! Temesiné
makarak
Kedves Elvira! Ez életem első "nem tasakos" lasagne-ja, és nagyon jól sikerült a recepted alapján! Biztos, hogy sokszor meg fogom még csinálni! :) Nagyon-nagyon finom!!! :))) Köszönöm a receptet! M. Krisztina
evanagyi
Remek recept. En meg nem probaltam vorosborral, de biztos, hogy nagyon sokat javit rajta. En meg a besamellbe is szoktam reszelt sajtot keverni. Valoszinuleg ezert lett nekem eloszor kicsit szaraz. Azota ugyanehhez a mennyiseghez 1l tejbol csinalom a besamellt, es ugy jo szaftos.
DanaDanaDom
Mar tobbszor elkeszitettem es oriasi sikert arattam vele, koszi a receptet!
meamea
Elkészítettem és mindenkit bátorítok rá! Nagyon tetszett a vörösboros mártás a besamelről nem is beszélve! Összeségében Isteni lett, először megijedtem, mert folyt a mártás a tepsiben, de aztán szépen beszívta sütés közben! Többször is meg fogom csinálni! Köszönöm Elvira!
öregpeti
A recept igazán príma.Annyit változtattam,hogy a besamelt 1 liter tejből csináltam.Kb 12 személyes lett 1.30kg darálthúsból,60dkg lisztből készült friss tésztával (5 tojás),amit főzés nélkül raktam le a tepsibe.Köszi
öregpeti
A recept igazán príma.Annyit változtattam,hogy a besamelt 1 liter tejből csináltam.Kb 12 személyes lett 1.30kg darálthúsból,60dkg lisztből készült friss tésztával (5 tojás),amit főzés nélkül raktam le a tepsibe.Köszi

Hasonló Receptek

Magazin