hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Parajos-rukkolás lasagne

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A parajos-rukkolás lasagne elkészítéséhez a Norbi Update low Carb lisztből, a tojásból és ízlés szerinti sóból gyúrt tésztát készítünk. Sodrófával vékonyra sodorjuk, és nagyobb darabokra vágjuk, leforrázzuk, és hideg vízzel lehűtjük.
  2. Házi pesztót készítünk. Zöldségaprítóba vagy turmixgépbe tesszük a pirított mandulát, a rukkolát, a lereszelt parmezánt, 1 dl olívaolajat és borsot, majd összeturmixoljuk.
  3. Ezután egy kevés olívaolajon a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát, és keverés mellett tovább hevítjük. Hozzáadjuk a parajt és sóval, borssal ízesítjük. Egy kevés forralás után 1/2 dl vizet adunk hozzá, majd levesszük a tűzről. Az elkészült raguba beleteszünk 15 dkg felkockázott mozzarellát, a felaprított kaliforniai paprikát és házi pesztót ízlés szerint.
  4. Egy hőálló edényben rétegezzük a forrázott tésztalapokat és a parajos-rukkolás ragut. A tetejére rászórjuk a maradék mozzarellát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss