Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kukoricafőzelék

MME MME
2 4.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kukoricakonzervet felbontom, a kukoricát szűrőn lecsepegtetem. Odateszem főni kb. fél liter vízben (ki milyen sűrűn szereti, ezen lehet változtatni), a sót, borsot, ételízesítőt, majorannát hozzáadom, majd néhány perc forrás után (mivel eleve főtt kukorica van benne), hozzáadom a rántást (4-5 evőkanál olajban az 1-2 evőkanál lisztet csomómentesre keverem, majd picit megbarnítom, s érdemes 1-2 szedőkanállal a forró léből előbb rászedni, elkeverni, hogy *hozzászokjon* a rántás, így nem lesz csomós, s csak ezután beleönteni a keveréket a fövő lébe). Ezután belekeverem az 1 evőkanál mustárt, a cukrot, a simára kikevert tejfölt, s pár perc forralás után már kész is a főzelék!

Megjegyzés

Saját találmányom, bár biztos mások is rájöttek már, hogyha létezik zöldborsófőzelék, akkor kukoricafőzeléket is lehet csinálni... Egyszerű, különleges, feltéttel együtt laktató étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek