Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Könnyű pulykafasírt

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db zsemle
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olíva olaj
  • 60 dkg darált pulykacomb
  • 1 db tojás
  • őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  •  

Elkészítés

    1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. Az újhagymát és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd 2-3 ek felforrósított olívaolajon megdinszteljük és hagyjuk kihűlni.
    2. A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a fonnyasztott hagymákat, a kinyomkodott zsemlét és a tojást. Egy kevés pirospaprikával és borssal ízesítjük, majd megsózzuk az egészet, és alaposan összedolgozzuk.
    3. A húsmasszából közepesen vékony, laposabb húspogácsákat formázunk. Mindet egy tányérra pakoljuk, és kb. 30 percig a hűtőben pihentetjük. A maradék felforrósított olajban megsütjük a fasírtokat. Papírtörlőre, és melegen tálaljuk. Friss zöldfűszerekkel díszíthetjük.

    KLASSZIKUS, KARFIOLOS, CUKKINIS - 9 RECEPT, AMIÉRT SZERETJÜK A FASÍRTOT >>>

    15 ISTENI FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY ADAG DARÁLT HÚS >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin