Keress receptre vagy hozzávalóra

Kölessel töltött padlizsántekercs

Hozzávalók

  • 20 dkg köles
  • 2 db padlizsán
  • 2-3 ek olaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg natúr görög joghurt vagy tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    1.

    A kölest puhára főzzük háromszoros mennyiségű, sós vízben, majd hagyjuk langyosra hűlni.

    2.

    A megmosott padlizsánokat hosszában vékony szeletekre felvágjuk, az olajon megpirítjuk.

    3.

    Összeforgatjuk a kölest a megtisztított, felaprított lila hagymával és petrezselyemmel. Az így kapott tölteléket elosztjuk a padlizsánszeleteken, kissé lenyomkodjuk, majd mindet feltekerjük.

    4.

    A joghurtot vagy tejfölt simára keverjük egy kevés sóval és a meghámozott, lereszelt fokhagymával. Ezzel meglocsolva tálaljuk a padlizsántekercseket.

A fel nem használt padlizsánszéleket adhatjuk ragukhoz, tésztaszószokhoz, de akár ezt az ételt is gazdagíthatjuk vele. Utóbbi esetben elegendő lesz az ételhez 150 g köles. A felkockázott padlizsánt pirítsuk meg egy kevés olajon, majd a többi hozzávalóval együtt keverjük a kész köleshez.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin