Keress receptre vagy hozzávalóra

Kölessel töltött cukkini

3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db zsenge cukkini
  • 2 db paradicsom
  • 3-4 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
  • 10 dkg gouda sajt (vagy ízlés szerinti)
  • 1 dl köles
  • 3 dl víz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkinit vágjuk félbe, majd a belsejét kanállal szedjük ki, hogy csónakokat kapjunk. Ezután a belsejét sózzuk be, és hagyjuk állni, míg elkészül a töltelék.

    A hagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a kivájt cukkinit és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. 5 dkg sajtot szintén vágjunk fel apró kockákra.

    A kölest tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd főzzük puhára (én mikróban, alacsony hőfokon addig főztem, míg az összes vizet felszívta).

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt újhagymát, és kezdjük párolni. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kockára vágott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, majd néha megkeverve pároljuk pár percig. Végül adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és az apróra vágott bazsalikomot. Óvatosan keverjük össze, majd pár pillanat után vegyük le a tűzről.

    Az elkészült raguhoz ezután keverjük hozzá az előzőleg puhára főzött kölest, majd az apró kockákra felvágott sajtot.

    Az előzőleg besózott cukkini csónakokból öntsük ki az összegyűlt vizet, majd egy papírtörlővel, töröljük szárazra. Ezután béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük egymás mellé a cukkinicsónakokat, majd öntsünk alá kb. 1 dl vizet. Végül töltsük meg mindegyiket a töltelékkel, és spricceljük meg egy kevés olívaolajjal, majd fóliával fedjük le a tepsit.

    Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 30 percig. Ezután vegyük le a fóliát, és szórjuk meg reszelt sajttal.
    Tegyük vissza a sütőbe, és addig süssük, míg a sajt ráolvad a tetejére, és szép színt kap.

    Tálalás előtt helyezzük a cukkinicsónakokat tányérra, és úgy kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

marti1218 3 hónappal ezelőtt
Szia! Még egy diétás töltelék ötlet: Túró,sovány sonka kockára vágva,tojás,kapor,két evőkanál zabpehely,bors,összekeverem,betöltöm a cukkinibe és sajttal megszóróm,sütöm. Üdv: márti
kgizike 3 évvel ezelőtt
Szia! Igen a tepsibe öntsed az 1 dl vizet a sütőpapírra, a cukkinicsónakok alá, hogy legyen miben puhára párolódnia. (a receptben is így szerepel, elnézést ha félreérthetően írtam volna le) Kérlek írd majd meg, ha elkészítetted, hogy Neked is ízlett-e ezzel a töltelékkel a cukkini.
rosequimet 3 évvel ezelőtt
szia! nagyon jól hangzik és nagyon jól néz ki ez a töltött cukkini, de egy momentumot nem értettem a receptben: hová öntsem az 1 dl vizet? A tepsibe, miután kibéleltem sütőpapírral? vagy a cukkinikbe, amiket előtte papírtörlővel szárazra töröltem? segís kérlek, mert már nagyon várom hogy elkészíthessem :)

Hasonló Receptek

Magazin