Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kókuszos datolyatorta

default user icon

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 26 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 40 dkg magozott datolya
  • 1,7 dl KRONEN kukoricacsíra olaj
  • A bevonáshoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 12,5 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A tortaformát vékonyan kikenjük a kukoricacsíraolajjal, és megszórjuk a liszttel. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. 
    2. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük. A tojásokat, a sót, a porcukrot, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat jó habosra verjük legalább 10 percen keresztük. Óvatosan belekeverjük a lisztkeveréket és az apróra vágott datolyát, majd a kukoricacsíraolajat. 
    3. A masszát a tortaformába töltjük, majd az alsó sínre helyezve 1 órán keresztül sütjük. Kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
    4. A hófehér bevonóhoz a tojásfehérjét a sóval felverjük, és hozzáadjuk a kristálycukrot úgy, hogy jó kemény legyen. Vékonyan, kicsit hullámosan bevonjuk vele a tortát, és 220 fokon 3-4 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

A tortaforma 24 cm átmérőjű.

Fotó és recept: Glatz

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin