Keress receptre vagy hozzávalóra

Kétszer pácolt rántott busa zöldségekkel

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg busafilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 10 dkg savanyú uborka
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 dl olívaolaj
  • 3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fehérbors
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A halfiléket beirdaljuk, és kétujjnyi szeletekre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a citromlével, a petrezselyemmel, és bedörzsöljük vele a halszeleteket. 2 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.

    Amíg pácolódik, a zöldségeket és a savanyú uborkát julienne-re, vagyis gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük.

    Ha már busánkat jól átjárta a pác, lesózzuk, bundázzuk (jó magyar szóval: panírozzuk). Bőséges olajat forrósítunk, és benne a halszeleteket aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel felitatjuk.

    Zöldségeinket enyhén megsózzuk, és pár perc pihenő után belekeverjük a finomra vágott kapribogyót, az olívaolajat, és megborsozzuk.

    A halszeletek felét tálra tesszük, ráhalmozzuk a csíkokra vágott zöldségeket, majd betakarjuk a halak másik felével. Meglocsoljuk az olajos lével, és engedélyezünk neki negyed óra pihenőt.

    Üvegtányéron, salátalevélágyon tálaljuk, díszítsük negyedelt citrommal, friss zöldségekkel.

    Fáradságos munkánk jól megérdemelt jutalmául, nyissunk fel egy kellemesen behűtött palack traminit.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Nanasnani 7 évvel ezelőtt
Hali! Nagyon szeretem a halat, de valahogy leragadtam a pontynál, a pisztrángnál na és a Balaton kedvenceinél, süllő, csuka, néha harcsa is kerül asztalunkra. Amennyire tőlem telik, igyekszem is népszerűsíteni a halat. A busa azonban valahogy mindíg kimaradt az életemből. Horgász barátaim szerint száraz a húsa és iszapos az íze! Kérlek, győzz meg, hogy ezek téves állítások. A recept nagyon jól hangzik, de a fenntartásaim még megvannak. Kössz és üdv, Nani.

Hasonló Receptek

Magazin