Paradicsomos rizottó, ahogy a gyerekek szeretik

default user icon

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg aszalt paradicsom
  • 7 szem koktél paradicsom
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 3 dkg parmezán
  • 25 dkg basmati rizs
  • 1 dl tejszín
  • csipet só
  • bors

Elkészítés

    1.

    A zúzott fokhagymát megfuttatjuk a vajon, a kockára vágott csirkemell filéket fehéredésig hevítjük, majd a rizst hozzáadjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és 1,5 szeres folyadékkal felöntjük. Kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk.

    2.

    A csíkokra vágott aszalt paradicsomot és a reszelt parmezánt hozzáadjuk, a tejszínnel felöntjük, átforgatjuk, ha kell, kevés folyadékkal felöntjük.

    3.

    A negyed koktél paradicsomokat és a bazsalikomot utolsó fázisként hozzákeverjük, friss citrom levével, vagy balzsamecet krémmel savanyítjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin