Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kekszszalámi (alaprecept)

default user icon

Hozzávalók

  • 20 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg pörkölt földimogyoró (sótlan)
  • 20 vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek rumaroma

Elkészítés

    1. A kekszet különböző nagyságú darabokra tördeljük. Egy felmelegítjük a tejet, és amikor langyos,  hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport. Állandóan kevergetve, közepes lángon összeforraljuk. A forrástól számítva körülbelül öt perc alatt éri el a megfelelő állagot. Langyosra hűtjük, hozzákeverjük a vajat, végül pedig az összetört kekszet és a rumaromát.
    2. A meleg, csokis masszát egy folpackra kanalazzuk, majd tetszés szerinti rudat formálunk belől,  vagy egy folpackkal bélelt őzgerincformába egyengetjük. Hűtőbe tesszük, legalább négy órára, de minél tovább áll, a keksz annál puhább lesz.
    3. Pihentetést követően megszórhatjuk porcukorral.

      KEKSZES FINOMSÁGOK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK - VÁLOGATÁS >>> 

      DESSZERTEK SÜTÉS NÉLKÜL - GYEREKEKNEK >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin