Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aacheni mézeskalács

MME MME
75 perc
bonyolult
költséges
45 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük a finomra aprított kandírozott citrushéjakat, a kétféle lisztet és a fűszerkeveréket. A mézet megmelegítjük, de nem forraljuk fel. Hagyjuk hűlni 5 percig, majd a liszthez adjuk. A robotgép dagasztókarjával alaposan összegyúrjuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A szalalkálit feloldjuk 1 ek hideg vízben. A barna cukrot és a 10 dkg kandiscukrot beledolgozzuk a tésztába. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a szódabikarbónát és a feloldott szalalkálit, és alaposan beledolgozzuk. Végül kézzel kicsit átgyúrjuk a tésztát.
  3. A tésztát meghintjük egy kevés liszttel, és kinyújtjuk kb. 40×42 cm-es négyszöggé. Kb. 3×10 cm-es csíkokra vágjuk, és 2-3 sütőlemezen elosztjuk, melyet sütőpapírral fedünk le. Villával megszurkáljuk a csíkokat, és mindegyiket megkenjük tejjel. Majd egymás után 175 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses: 150 fok) adagonként kb. 12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a sütőpapírral együtt lehúzzuk a sütőlemezről, és hagyjuk kihűlni.
  4. A csokit felaprítjuk, és a növényi zsiradékkal együtt kis lábasban forró vízgőz felett megolvasztjuk, és 10 percig hűlni hagyjuk. Az aszalt gyümölcsöket felaprítjuk. A kihűlt mézeskalácsok egyik végét ferdén belemártjuk a bevonóba. A kalácsok csokis végét megszórjuk az aprított aszalt gyümölccsel, a többit pedig kandiscukorral és hagyjuk a bevonót megdermedni.
Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss