Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítem, a sütőhöz tartozó tepsit papírral kibélelem.
A robotgép keverőtáljába ütöm az egész tojásokat, ráöntöm a cukrot, a legmagasabb fokozaton 5 perc alatt habosra keverem. A fokozatot alacsonyra állítom, a lisztben előzőleg elkevert kakaót, kávét, sót kanalanként hozzákeverem. (Sütőpor nem kell!) A tepsibe terítem a tésztát, kb. 12 perc alatt megsütöm.
Porcukorral hintett konyharuhára borítom, a papírt lehúzom, felcsavarom és kihűtöm.
A krémhez a főzött kávéval elkeverem a lisztet és az instant kávét, mérsékelt hőfokon folytonos kevergetéssel sűrűre főzöm, a fehér csokit beletördelem, elkeverem és kihűtöm.
A vajat a porcukorral habosra keverem, a kihűlt kávés krémet apránként hozzákeverem, rummal, vaníliás cukorral ízesítem, habosítom.
A krémet 1 órára hidegre teszem, majd a piskótatekercset megtöltöm a krém 2/3 részével és felcsavarom. A maradék 1/3 rész krémmel kívül is bevonom (keveset hagyok a meggynek). Meghintem a dióval, kb. 5 teáskanálnyi krémet elosztok a tetején, és 1-1 meggyszemet ráültetek.
Tálalásig hideg helyen pihentetjük.