Karfiol-alma leves fűszeres dióval

Hozzávalók

  • 1 db tojásfehérje
  • 8 dkg dió (feldarabolt)
  • 1 tk koriander (őrölt)
  • 1 tk gyömbér
  • kevés fahéj
  • bors
  • 1/2 fej vöröshagyma (felaprított)
  • 4 ek olívaolaj
  • 20 dkg karfiol (feldarabolt)
  • 8 dl zöldségalaplé
  • 10 dkg zöld alma (meghámozott és feldarabolt)
  • bors
  • Tálalás:
  • 10 dkg zöld alma (felkockázott)
  • petrezselyemolaj

Elkészítés

    1.

    Verjünk fel majdnem teljesen 1 db tojásfehérjét, majd keverjünk hozzá 8 dkg feldarabolt diót. Fűszerezzük 1-1 tk őrölt korianderrel és gyömbérrel, valamint egy kevés fahéjjal és borssal. Szedjük a diódarabokat sütőpapírral kibélelt tepsire, és szárítsuk 90 fokos sütőben kb. 50 percig.

    2.

    Pároljunk üvegesre 1/2 fej felaprított hagymát 4 ek olívaolajon, majd adjunk hozzá 20 dkg feldarabolt karfiolt. Pirítsuk egy percig, majd öntsük fel 8 dl zöldségalaplével. Főzzük 15 percig, majd adjunk hozzá 10 dkg meghámozott és feldarabolt zöld almát. Főzzük a levest még 6-8 percig, majd pürésítsük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Tálaljuk a fűszeres dióval és 10 dkg felkockázott zöld almával, petrezselyemolajjal meglocsolva.

     Fotó: Tucsek Tünde

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin