Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellkrémmel töltött csokis keksz

default user icon

Hozzávalók

  • 24 db keksz (csokis krémmel töltött)
  • 4 ek vaj (olvasztott)
  • 1,5 bögre cukor
  • 1/2 bögre víz
  • 1 bögre habtejszín
  • 1/2 tk vaníliakivonat
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítés

    1. A kekszeket zárható zacskóba tesszük, és egy sodrófával összetörjük. Ezután egy tálba tesszük, és hozzáöntjük az olvasztott vajat. Összekeverjük, majd egy muffinsütő mélyedéseibe teszünk 1-1 evőkanálnyit. Végül kézzel a mélyedések aljába simítjuk a tésztát, és két órára a fagyasztóba tesszük.
    2. A vizet felforraljuk cukorral, majd levesszük a tűzről, és hozzáadunk 0,5 bögre tejszínt és a vaníliát. Alaposan összekeverjük, majd mindegyik kekszalapra öntünk belőle egy adagot, és hűlni hagyjuk.
    3. A maradék tejszínt 1 percig mikrózzuk, majd egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a feldarabolt étcsokoládét. Addig keverjük, amíg homogén krém lesz belőle, majd szétosztjuk a karamellréteg tetején. Fogyasztás előtt 1 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint megszórhatjuk egy kis tengeri sóval.

    KARAMELL, AZ OLVASZTOTT CUKOR CSODÁJA >>> 
    ROPOGÓS KEKSZEK, COOKIE-K >>> 

    ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES KEKSZSZALÁMIT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin