Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Karamellkrémes-epres kosárkák

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 2,5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg eper
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, és 5x5 cm nagyságú négyzetekre vágjuk.
    2. A tejet megmelegítjük, a cukrot 1 evőkanál vízzel karamellizáljuk, majd a tejjel felöntjük, és felforraljuk. A pudingport egy kevés vízzel (kb. 0,5 dl) csomómentesre keverjük, és a karamellás tejhez adva sűrűre főzzük.
    3. A tésztalapokat a muffinformákba nyomkodjuk, 1-2 kanál krémmel megtöltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
    4. A megtisztított epret cikkekre vágjuk, és kihűlt kosárkákba halmozzuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin