Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karamellás-tejszínhabos alagút

75 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, s adunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot. A sárgájához keverjük először a cukrot, majd a lisztet és a sütőport, s a tejjel csomómentesre keverjük. Végül óvatosan belekeverjük a habot. Sütőpapíros tepsin kisütjük a piskótát kb. 10-12 perc alatt. Ha kivettük, egy konyharuhával fedjük be, hogy ne száradjon ki.

A habtejszínt kezdjük felverni, adjunk hozzá 3 evőkanál porcukrot. A zselatint egy kis vízben melegítsük fel, és öntsük a készülő habhoz. Verjük fel minél keményebb tejszínhabbá. A margarint keverjük ki a porcukorral.

Főzzünk vaníliás pudingot a hozzávalókból (5 dl tej, 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, fél üvegcse vanília-aroma).

6 evőkanál cukrot folytonos kevergetés mellett karamelizáljunk, majd öntsünk hozzá 2 evőkanál tejet, melegítsük, ha felfut, vegyük le, kavarjuk, majd tegyük vissza, míg fel nem olvad az összes cukorkristály. Öntsük a pudinghoz, szórjunk még bele 1 evőkanál kakaóport, adjuk hozzá a margarinkrémet, keverjük homogénre.

Béleljünk ki egy őzgerincformát alufóliával, kenjük ki tejszínhabbal ujjnyi vastagságúan. Majd vágjunk bele egy piskótaréteget. Öntsük rá a karamellás pudingot, erre is kenjünk egy kis tejszínhabot, s helyezzünk rá még egy réteg piskótát.

Pihentessük egy éjszakát a hűtőben, és már szeletelhetjük is. :)

Megjegyzés

A készítés menetéről képek itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/sutott--amde-dermedo-sutik/variaciok-pudingos-sutikre.
- HabcsokMezi

Ezek is érdekelhetnek

Friss