Elkészítés: A tej, 2 tojás, só, liszt, szódavíz keverékéből kissé vastagabb sós palacsintákat sütünk.
2 evőkanál olajon aranybarnára pirítunk 2 teáskanál cukrot, s rádobjuk a felaprított (vagy lereszelt) káposztát, amit sóval, borssal, cukorral ízesítünk, és az egészet aranybarnára pirítjuk.
Ha kihűlt a káposzta, 2 tojássárgájával, sóval, borssal, esetleg kevés chiliporral (ez el is maradhat), 1 evőkanál tejföllel összedolgozzuk. Ezzel megkenjük a kettesével leterített palacsintákat (leteszünk egy palacsintát, s mellé a másikat úgy, hogy kissé fedje az előzőt), és feltekerjük.
Ezután 3-4 cm-es csigákat vágunk belőle, majd a vágott felükre fordítva szorosan sütőedénybe sorakoztatjuk. Tetejükre rálocsoljuk a kikevert
öntetet. Pirulásig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre