Kakaós-túrós bociszelet

Hozzávalók

  • A kakaós tésztához:
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • A túrós részhez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 db citrom (reszelt héja)

Elkészítés

    1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, az étolajat és a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan belekeverjük a kakaós masszába.
    2. A túrós részhez a túrót kikeverjük a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, valamint a búzadarával. Egy közepes méretű tepsibe (nekem 30 × 24 cm volt) sütőpapírt teszünk és beleöntjük a kakaós masszát.
    3. Egy kávéskanál segítségével rászórjuk „foltokban” a túrós masszát a kakaósra (elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de bátran rá lehet szórni mind, mert bőven „elfér” benne).
    4. Előmelegített sütőben lassú tűzön, 170 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek