Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kacsanyakleves

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 1,5 kg pecsenyekacsa nyak
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa /gyökér/
  • 1 kis fej zeller és/vagy zeller zöld
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egész bors
  • ételízesítő
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A leveshez pecsenyekacsa nyakakat vettem. Tettem bele pár darab zúzát és szívet is.

    A zöldségeket megtisztítjuk.

    A pecsenyekacsa nyakakat, zúzát és szíveket hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sót, borsot, a hagymákat /a vöröshagymát csak megmossuk, de héjasan hagyjuk/, ételízesítőt és kis lángon legalább 1 órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük.

    A levest hagyjuk fél órát pihenni, majd szűrjük át. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin