Keress receptre vagy hozzávalóra

Joghurtos paradicsomleves

Hozzávalók

  • 8 dkg lila hagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg joghurt
  • 1 dl tejszín + a tálaláshoz
  • 1 ek citromlé
  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 ek paradicsompüré
  • 1 ek cukor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A megtisztított hagymát finomra vágjuk, a paradicsomokat felaprítjuk. A joghurtot simára keverjük, a tejszínt és a citromlevet hozzáadjuk. A bazsalikom lecsipkedett leveleit vékony csíkokra vágjuk.
    2. Felforrósítjuk az olívaolajat, majd 5 percig pirítjuk rajta a hagymát és a paradicsomot, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a cukrot. Felöntjük 6 dl vízzel, felforraljuk, majd 10 percig közepes lángon tovább főzzük.
    3. A levest botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd beleforgatjuk a citromos joghurtot. Néhány csepp tejszínnel és a friss bazsalikommal tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek