Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni receptek böjt idejére a séf-pap Paskó Csabától

default user icon
MME
Február 14-e idén nem csak a szerelmesek napja volt. Elkezdődött a húsvét előtti 40 napos böjt, aminek betartáshoz első kézből jön a segítség.

Alighogy véget ért a veganuár, máris itt a következő húsmentes időszak. Bár a húsvét előtti 40 napos böjt nem csupán a húsos ételek elhagyásáról szól: az önmegtartóztatás, az önismeret is központi szerepet kap ezekben a napokban. 

Hogyan kell böjtölni? 

Hamvazószerdán kezdődött a katolikus vallásban a nagyböjt, melynek értelmében a 14 év felettiek ezen a napon és nagypénteken egy nap háromszor étkezhetnek, és csak egyszer lakhatnak jól; emellett minden pénteken tartózkodniuk kell a húst tartalmazó ételek fogyasztásától. 

Ezeket a szabályokat természetesen nemcsak vallásgyakorlók, hanem bárki betarthatja, aki kedvet érez hozzá, hiszen a böjti időszak az étkezésbeli visszafogottság mellett az önismeret gyakorlásáról is szól – vallja Paskó Csaba séf-pap, aki nemrég bronzérmet nyert a Stuttgartban rendezett Szakácsolimpián, és aki segítségképpen receptjeit is megosztotta a borsonline olvasóival. 

Még több húsmentes böjti fogást pedig itt találtok>>>

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss