Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fejtett bableves, ahogy Buday készíti

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg vörös hagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg zeller gumó
  • 15 dkg petrezselyem gyökér
  • 25 dkg fejtett bab
  • 2 l víz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk piros paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 1 csomag zeller zöld
  • 8 dkg köles
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

    1. A vékony csíkokra szeletelt császár szalonnát megpirítjuk egy kevés étolajon. Az apróra vágott vörös hagymát, és fokhagymát is megpirítjuk a zsiradékban. Finomra vágott paradicsomot, és TV paprikát adunk hozzá.
    2. A vékony hasábokra vágott sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zeller gumót a hagymán megpirítjuk, a friss puha fejtett babbal együtt. Vágott zeller zöldet szórok rá.
    3. Sóval, és frissen őrölt borssal ízesítjük és megszórjuk piros paprikával. Elkeverjük, kevés vízzel felöntjük, és rövid lében fedő alatt puhára pároljuk.
    4. Amikor elkészült felöntjük a kívánt leves mennyiségre. Ha újra felforrt beleszórunk egy kevés árpagyöngyöt betétnek. További 10 percig főzzük, majd tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.

    ÍME A RECEPT VIDEÓN >>> 

    TÚRÓGOMBÓC BUDAYTÓL >>> 

    NAGYI GULYÁSLEVESE EGÉSZSÉGESEBBEN, BUDAYTÓL >>> 

    FASÍRT BUDAYTÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin