Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Indiai lepénykenyér (naan)

Hozzávalók

  • 12 dkg búzaliszt
  • 12 dkg tönkölyliszt
  • 1 csipet só
  • 1 ek sütőpor
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl joghurt
  • 5 dkg tisztított vaj (ghí)
  • tengeri só
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • szezámmag (elhagyható)

Elkészítés

    1. A liszteket nagy tálban elvegyítjük a sütőporral és 1 csipet sóval. Hozzáöntjük az olajat és a joghurtot, majd az ujjainkkal összedolgozzuk. Apránként hozzáadunk kb. 4 ek vizet, közepes keménységű, rugalmas tésztává gyúrjuk, és pihenni hagyjuk 15 percig.
    2. Szárazon felhevítünk egy tapadásmentes serpenyőt. A tésztát 10 egyforma részre osztjuk. A kis gombócokat lisztezett felületen sodrófával kerek lapokká hengereljük, majd egymás után a tűzforró serpenyőbe helyezzük, ahol megemelkednek, és az aljuk barna lesz néhány másodperc alatt. Ekkor megfordítjuk, és a túlságosan puffadtakat pl. lapáttal, bögrével lenyomtatjuk, hogy a másik oldaluk is ropogósan foltosra barnuljon.
    3. A kenyérkék kisütése után a tisztított vajat a serpenyőbe öntjük és addig hevítjük, amíg buborékokat vet. Ezután hűlni hagyjuk, és a habját lyukas lapáttal leszedjük.
    4. A leöblített petrezselymet leszárítjuk, majd a lecsipkedett leveleket finomra vágjuk. Végül a naan kenyereket megkenjük a vajjal, megszórjuk tengeri sóval és a petrezselyemmel, valamint tetszés szerint szezámmaggal.

      Még több indiai fogás >>> 

      Így süss naant otthon >>> 

      TÖKÉLETES INDIAI VAJAS CSIRKE >>> 

      SZAFTOS CSIRKE TIKKA MASALA HÁZILAG >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin