Hosszában félbevágjuk a padlizsánokat. Kikaparjuk a belsejüket, és felkockázzuk. Megsózzuk, és tűzálló tálba tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A töltelékhez a darált húst forró olajon megpirítjuk. A paradicsomokat elnegyedeljük, a csilit kimagozzuk, és finomra vágjuk a hagymával és a fokhagymával együtt. A hagymát üvegesre pirítjuk a felforrósított olívaolajon, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a csilit, végül pedig a padlizsánkockákat. A töltelékhez keverjük a húst, a felaprított petrezselymet, a paradicsomot, végül megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint.
Az előkészített padlizsánfeleket megtöltjük a raguval, ráteszünk 1-1 db koktélparadicsomot, meghintjük reszelt sajttal és 180 fokon 20 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre